Welk speelgoed voor welke leeftijd uitzoeken

Veel babyspeelgoed heeft leeftijdsadviezen op de verpakking. Dit kan erg handig zijn bij het kiezen van speelgoed dat geschikt is voor de leeftijd. Houd rekening met de interesses en ontwikkelingsfase van je kind om je te helpen beslissen welk speelgoed je moet kopen. Speelgoed met kleine stukjes zoals lego kan gevaarlijk zijn voor pasgeborenen omdat ze kunnen worden ingeslikt. Peuters waarderen ook speelgoed muziekinstrumenten waar ze kunnen schudden en slaan. Oudere kinderen vinden het vaak leuk om problemen op te lossen en hun creativiteit te gebruiken. Het punt is dat het kiezen van speelgoed is als het kiezen van andere spullen voor je kinderen. Je moet kiezen welke geschikt is voor de leeftijd van je kind.

Speelgoed voor peuters

Mogelijk heeft je kind dit jaar belangrijke mijlpalen gehad. Ze hebben misschien geleerd hoe ze moeten kruipen of werken. Ze weten nu misschien hoe ze woorden moeten uiten en geluiden kunnen nabootsen. De eerste verjaardag van je baby markeert het begin van een nieuw seizoen van ontdekkingen terwijl ze opgroeien tot een peuter. Tussen nu en zijn volgende verjaardag zal je kind veel leren en zich ontwikkelen. Aan de leeftijd aangepast speelgoed stimuleert op interessante manieren de verbeeldingskracht en zintuiglijke stimulatie van je peuter. Felle kleuren zijn handig voor peuters op deze leeftijd omdat ze gemakkelijker te onderscheiden zijn en aantrekkelijker zijn. Sla speelgoed in regenboogkleuren in om hun groeiende geest te prikkelen. Muziek en beweging zijn noodzakelijk voor de speelruimte van een 1-jarig kind. Zorg ervoor dat hun kleinere speelgoed gemakkelijk vast te pakken en te gebruiken is, omdat hun hand-oog coördinatie verbetert. Speelgoed is hetzelfde als babykleding, het moet altijd bij de leeftijd van de baby passen.

Vanaf welke leeftijd kunnen je kinderen met Montessori-speelgoed spelen?

Montessori speelgoed is gemaakt van basismaterialen zoals hout en is gebaseerd op echte objecten. Ze helpen kinderen denken aan vlinders in plaats van feeën die niet echt zijn. Dit speelgoed in minimalistische stijl is bedoeld om je kind te helpen de wereld te ontdekken door middel van spelen met een open einde. Dit speelgoed is ontworpen om aan bepaalde ontwikkelingsstadia en vaardigheden te voldoen. Basisbouwstenen zijn ideaal voor zowel leren als spelen. Het open karakter van blokken is gemaakt voor kinderen van alle leeftijden. Een permanentie box is bedoeld voor baby’s van 6 maanden en ouder.