Wat is een goede autoped voor jouw kindje?

Misschien heb je nog nooit van het woord autoped gehoord. Dat geeft helemaal niks. Wanneer je je gaat verdiepen in kinderfietsen dan zul je ook snel een autoped tegenkomen. Maar wat is nou eigenlijk een autoped en nog belangrijker wat is een goede autoped? in dit artikel vertel ik je er alles over!

Een goede autoped aanschaffen

Een step kent iedereen wel. Een autoped is een step maar dan een stuk steviger en robuuster. Een autoped heeft grote luchtbanden, door de grote banden is de step stabiel. De autoped is zowel bij kinderen als bij volwassenen een echte hit. Een autoped maak je niet zo snel kapot, je kunt er lekker mee ravotten en je uitleven op verschillende ondergronden. Doordat de autoped vanwege de grote banden stabiel is kan de autoped al vanaf een leeftijd van twee jaar gebruikt worden. Door de bouw van de autoped is hij ook veilig in gebruik en kan je kind er mooie afstanden mee afleggen. Hoe leuk zou het zijn om, met een goede autoped ,  samen een ritje te gaan maken?

Informatie over de autoped

Je hebt autopeds in heel veel verschillende uitvoeringen. Hieronder zet ik een aantal dingen voor je op een rijtje waar je rekening mee kunt houden wanneer je een autoped voor je kindje aan wilt schaffen:

  • De leeftijd van je kindje
  • Het aantal wielen
  • Welke soort banden je wilt
  • De kleur 
  • De wielmaat
  • Het merk

Bovengenoemde punten spelen een grote rol bij het kiezen van de juiste autoped voor jouw kindje. Op de website kun je ook heel veel informatie vinden over welke autoped het beste bij jouw kindje en jullie situatie past. Naast alle bovengenoemde punten is het ook belangrijk om alvast na te denken over de prijs die je ongeveer uit wilt gaan geven voor de autoped. Het aanbod is groot en door van te voren alvast na te gaan denken over jouw wensen is de keuze straks makkelijker. 

Jonge kinderen

Wanneer je kindje nog wat jonger is dan is een autoped nog niet zo geschikt, maar kinderen groeien ontzettend snel. Voordat je het weet beginnen ze met rollen en zitten. Gevolgd door kruipen en de eerste stapjes. Het kan soms lastig zijn om in te schatten wanneer je kind ergens aan toe is. Wanneer je kind zichzelf op kan trekken en kan staan dan zullen de eerste echte losse stapjes snel volgen. Een loopauto is een super leuk middel voor je kleintje om alvast een beetje te oefenen. Loopauto’s heb je in ontzettend veel verschillende varianten. Je kindje kan hier op of in zitten en vooruit komen door zijn of haar beentjes te bewegen. In het begin zal je kindje hier nog wat hulp bij nodig hebben. Je zult zien dat ook hierbij kinderen ontzettend snel groeien en nieuwe dingen leren. Wanneer je je kindje een aantal keren geholpen hebt zal je kindje doorhebben hoe het werkt. Na een tijdje zit de kans er dik in dat je kindje de hele dag door de kamer heen racet. 

Ik hoop dat je door het lezen van dit artikel weet wat een goede autoped voor jouw kindje is. Ik wens jullie veel plezier met het uitzoeken van de ideale autoped of wordt het toch eerst een loopauto?