Top 5 bordspellen voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Ben je op zoek naar een uniek cadeau voor een kind van 8 tot 12 jaar, dan zijn leuke gezelschapsspelletjes altijd een fantastisch idee aangezien je op deze manier zorgt voor urenlang speelplezier. Je kunt de tekst hieronder doorlezen als je wilt weten wat de top 5 bordspellen voor kinderen van 8 tot 12 jaar zijn.

1. Qwixx bordspel

Het populaire bordspel Qwixx is een spel waarbij je niet hoeft te wachten op je beurt, maar je moet de spanning tijdens het spel wel aankunnen. Qwixx is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar, en zorgt voor speelplezier voor 2 tot 5 spelers. Je kunt het Qwixx bordspel kopen bij vrijwel elke speelgoedwinkel.

2. El Dorado

Ook het bordspel De Zoektocht naar El Dorado kan zorgen voor gezellige momenten voor een 8 tot 12 jarig kind. Er kunnen 2 tot 4 vrienden meespelen, maar je kunt dit strategisch spelletje ook spelen met je familie tijdens een spelletjesavond.

3. De Kwakzalvers van Kakelenburg

Het fantastisch bordspel De Kwakzalvers van Kakelenburg is geweldig voor kinderen van de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Heel het gezin of alle vrienden kunnen met het spel meespelen, als je maar tactisch kunt spelen door het maken van correcte combinaties om te overwinnen.

4. De Betoverde Toren

Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen hun fantasie de vrije loop laten gaan met De Betoverde Toren, een magisch origineel bordspel waar heel de familie kan meespelen. Elke speler moet samenwerken om het bordspel te winnen.

5. Ticket to Ride: Europe

Dit wereldwijd populaire bordspel heeft vast iedereen wel eens gespeeld. Ticket to Ride is een ideaal spel die je kunt spelen met kinderen, maar ook met volwassenen aangezien dit tactisch spel geschikt is voor zeker 5 personen. Dit bordspel komt overeen met de spanning van andere bekende bordspellen zoals Mens-Erger-Je-Niet of het Qwixx bordspel.

Vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken, kijk dan naar de leeftijdsaanbeveling op de verpakking van het bordspel of vraag om advies aan een medewerker in de speelgoedwinkel.