5x waarom het goed is om je kind te laten spelen met LEGO

LEGO

LEGO wordt al jarenlang beschouwd als een favoriet speelgoed voor kinderen wereldwijd, maar LEGO biedt meer dan alleen speelplezier. Er zijn diverse redenen waarom het goed is om je kind met LEGO te laten spelen. In de tekst hieronder bespreken we 5 van deze redenen.

Ondersteuning van de fijne motoriek

Kinderen die met Lego en Duplo wegenplaten spelen kunnen de vaardigheid en vingercontrole stimuleren. Door met LEGO te spelen moeten kinderen kleine blokjes vasthouden, oppakken en plaatsen op de correcte plek. Kinderen leren op deze manier hoe ze hun handen en vingers op een nauwkeurige wijze kunnen bewegen.

Leren over kleuren en vormen

Kinderen krijgen de kans om te leren over de verschillende kleuren en vormen wanneer ze spelen met LEGO. Het kind leert op een interactieve manier, namelijk door blokjes te combineren, sorteren en bouwen van verschillende kleuren en vormen. Door al vroeg in aanraking te komen met kleuren en vormen leg je een stevige basis voor de latere leerervaringen van je kind.

Stimuleert de creativiteit

Tijdens spelen met LEGO kunnen kinderen van alle leeftijden hun verbeelding de vrije loop laten. Kinderen zijn in staat om hun eigen creaties te bouwen vanuit hun fantasie, wat het kind stimuleert om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Het kind gaat zo creatiever leren denken, aangezien je bij LEGO eerst moet nadenken over hoe je je ideeën kunnen omzetten in een fysieke constructie 

Oplossingsgericht nadenken

Door met LEGO te spelen, wordt het kind uitgedaagd om problemen op te lossen. Kinderen moeten gaan nadenken over hoe ze bepaalde stukjes met elkaar kunnen verbinden. Vaak moet er ook gedacht worden over de balans van de constructie en over het combineren van blokjes.

Emotioneel en sociaal sterker

Kinderen die met LEGO spelen, zijn op latere leeftijd vaak emotioneel sterker. Het heeft positieve effecten op de emotionele ontwikkeling van je kind. Kinderen leren ook hoe samen te spelen, waardoor ze op communicatief vlak sterker worden. Neem een kijkje op Uniblocks.nl om LEGO voor de bouwprojecten van je kind te kopen.